top of page

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

St. Mary's
Church

St Mary's Church ©Rubén Dario Kleimeer.jpg

(Foto: Ruben Dario Kleinmeer)

St. Mary's Church kent een roerige geschiedenis met veel tegenslag door o.a. confisquatie en verzakking van het oude kerkgebouw, dat begin 20e eeuw niet meer veilig te gebruiken bleek. In 1909 werd samen met Mission to Seamen een verzoek ingediend bij het Rotterdamse gemeentebestuur voor grond om een nieuwe kerk te bouwen. Deze werd ontworpen in Neo-gotische stijl door architect J. Verheul Dzn en in 2013 werd voltooid.

De Tweede Wereldoorlog betekende wederom een moeilijke tijd voor St. Mary’s. Het gebouw en alle bezittingen werden geconfisqueerd door de Duitsers. Na gebruikt te zijn als opslag voor motoren en brandstof werd de kerk gewijd tot Duitse Rooms-Katholieke Kerk, Regina Pacis (Koningin van de Vrede, zoals Maria ook bekend staat) en als zodanig door militairen gebruikt.

Na een periode van redelijke stabiliteit werd in 2008 werd het 300-jarig bestaan van de kerk in Rotterdam gevierd met tal van activiteiten, in aanwezigheid van H.M. Koningin Beatrix.In 2013 werd vervolgens ook het 100-jarig bestaan van dit kerkgebouw gevierd.

Activiteiten in het gebedshuis

Vrijdag 27 mei

markt: tweedehands boekenmarkt met zowel Engels- als Nederlandstalige romans, kinderboeken en fictie

Zaterdag 28 mei

markt: tweedehands boekenmarkt met zowel Engels- als Nederlandstalige romans, kinderboeken en fictie

Woensdag 1 juni

lezing: presentatie van Ms Krieger over haar vertaling van het werk van Amanda Gorman, met aansluitend prijsuitreiking Best Spoken Word Rotterdam 2022

Donderdag 2 juni

lezing: Architectuurhistoricus en kerkbouwspecialist Herman Wesselink vertelt over Rotterdamse gebedshuizen

bottom of page