top of page

Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Lezingen Kralingen en open repetitie

Pro Rege

Woensdag 1 juni, 13:00 - 22:00

Pro Rege ©Rubén Dario Kleimeer.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Lezingen Kralingen en
open repetitie Hermandad

13:00 - 14:00
Lezing Robert J.Ligtheim - De Kralingse Buitenplaatsen van de 16e tot de 21e eeuw. 
 
De Kralingse schrijver Robert J.Ligtheim geeft een exposé over de geschiedenis van Kralingen, en de Kralingse Buitenplaatsen van de 16e tot de 21e eeuw. Robert Wertheim woont zelf in een huis dat ontworpen is door de beroemde architect Willem Kromhout.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Oosterboekhandel Amesz. Er zal dan ook een boekentafel zijn met boeken over de geschiedenis van Kralingen. Kunt u niet genoeg krijgen van de geschiedenis van Kralingen? Dan kunt u hier voor voor of na de lezing terecht voor een van de interessante publicaties!


14:00 - 15:00
Ir. Lucas van Zuylen, restuaratie-architect en adviseur erfgoed voor verschillende gemeenten, geeft een presentatie over de architecten van het kerkgebouw Pro Rege.

Dit Centrum is gebouwd in 1924 door de bekende architecten Willem Kromhout en Egbert Reitsma. Kromhout is o.a. bekend van de fabriek en het kantoor van Heineken aan de Crooswijksesingel in Rotterdam en het door brand verwoestte Ypenhof in Kralingen. Egbert Reitsma heeft tientallen Gereformeerde kerken gebouwd, met name in het Noorden van het land.

19:45 - 22:00
De Politie Harmonievereniging Hermandad repeteert al vele jaren in Centrum Pro Rege. Het jaarlijks Nieuwjaarsconcert vindt ook plaats in Pro Rege, in de kerkzaal. Na afloop van het concert wordt dan het glas geheven in de gezellige bar boven.

U bent welkom om te komen kijken naar de open repetitie. U vindt meer informatie over de vereniging via www.hermandad-rotterdam.nl

Hermandad_R-GB-2016-3329verkleind.jpg
bottom of page