top of page

Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Ode aan Zinzendorf, videoexpositie

Evangelische Broedergemeente

Maandag 30 mei, 16:00 - 20:30

Evangelische Broedergemeente ©Rubén Dario Kl.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Ode aan Zinzendorf
en videoexpositie

16:00 - 18:00
De Evangelische Broedergemeente Rotterdam Centrum is een protestantschristelijke gemeente met een gebedshuis aan de Avenue Concordia 111 in deelgemeente Kralingen. Een kerkgebouw met een rijke en lange historie waar we u graag meer over vertellen. U bent tussen 16:00 en 18:00 welkom om een kijke te nemen en meer te weten te komen over het kerkgebouw door middel van een video expositie.

19:00 - 20:30

Ons orgel is gebouwd in 1896. Het enige werkende orgel van dit bouwjaar en deze bouwstijl in Nederland. Met trots kondigen wij daarom een bijzondere orgeluitvoering aan genaamd “Ode aan Zinzendorf” met medewerking van trompettisten.

Nikolaus Ludwig Graaf van Zinzendorf (1700 – 1760), een van de belangrijke figuren in de geschiedenis van de Broedergemeente, zijn vrouw en zoon hebben veel muziek en teksten gesc​hreven. De Broedergemeente staat bekend als de zingende gemeente. Daarom kan een muzikale ode aan hen niet ontbreken in ons programma.
 

Maar ook de Surinaamse invloed in onze geloofsbeleving is niet te ontkennen. Surinamers houden van muziek, lekker eten en drinken. Daarom zal het aan Surinaamse hapjes en drankjes niet ontbreken wanneer u ons kerkgebouw bezoekt.

csm_Zinzendorf_Gemälde_beschnitten_Effekt_Web_a9e63a086da.jpg
bottom of page