top of page

Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

(her)Bestemming Rotterdam OMI

Diverse locaties

Donderdag 2 juni, 19:00 - 21:30

glas-in-lood-steigerkerk-rotterdam-e1624533545459.jpg
google maps.webp

Kosten:

€7,50 (inclusief fietstour) of €4,- (alleen lezingen en optredens)

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

(her)Bestemming
Rotterdam OMI

19:00 - 20:00 (fietstour)
Religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. OMI neemt je mee op pad langs bijzondere kerken in de Rotterdamse binnenstad. Je hoort verhalen over het ontwerp, de huidige functie en de toekomst. De tour, onder leiding van kunst- en architectuurhistorici, wordt afgewisseld met presentaties en optredens.
 
Je start op de plek waar ooit de imposante Koninginnekerk stond. Deze kerk is het symbool geworden voor de rigoreuze sloop van kerken in de jaren 60 en 70. De Sint-Barbarakerk, Provenierskerk en Stieltjeskerk, ze gingen in die tijd allemaal tegen de vlakte. Inmiddels wordt er anders gedacht over de herbestemming van religieuze gebouwen. In de kerk ervaar je hoe studenten nu wonen tussen de pilaren en gewelven van de voormalige Allerheiligste Verlosserkerk.


20:00 - 21:30 (lezingen en optredens)
Vanaf 20:00 presenteert OMI een levendig avondprogramma over de herbestemming van kerken. Je hoort alles over de nieuwste plannen voor de Muziekwerf en in het Steiger neemt architect Bert Dirrix je mee in het bijzondere verhaal over kloostercomplex Mariënhage.
 
De Doopsgezinde kerk, in 1951 gebouwd de Delftsevaart, wordt een plek voor jongeren om samen muziek te maken. Roswitha Abraham (Droom en Daad) presenteert de plannen en het ontwerp voor de Muziekwerf. Speciaal voor deze gelegenheid is er een optreden van componist en architect Murat Ali Cengiz, met een muziekstuk dat is geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.
 
Het Steiger is een modern kerk- en kloostercomplex uit 1960, een ontwerp van Kraaijvanger Architecten. Hier is de foto-expositie ‘De kerk van morgen’ te zien, met tien kerken die een nieuwe functie hebben gekregen. Architect Bert Dirrix vertelt in zijn lezing over de innovatieve herbestemming en het ontwerp van kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven. Een zeer inspirerend voorbeeld, om samen over verder te praten tijdens de borrel in de kloostertuin.

Tickets voor programma (inclusief of exclusief fietstour) via onderstaande button:

Doopsgezind.JPG
bottom of page